Dobriban Melinda

Dobriban Melinda

Afrodiziac

Proiectul a pornit de la o serie de experimente cu materiale neconvenționale. Conținutul sexual s-a revelat prin natura acestor materiale, şi anume spuma poliuretanică și textilele elastice, cum sunt ciorapii de damă.

Tensiunea creată de expandarea spumei și elasticitatea nylon-ului au dus la rezultate surprinzătoare, care m-au făcut să-mi dau seama că vorbesc despre feminitate într-un mod nou, cu siguranță erotic, dar în același timp proaspăt și ironic.

Ciorapul este un puternic simbol cotidian al feminității. Are o încărcătură sexuală puternică, deoarece ascunde sau chiar accentuează forma piciorului, a gleznelor, a gambei și coapselor. În afară de protecția fizică, ciorapul sugerează voluptate și senzualitate, subliniind erotismul piciorului unei femei. Simbolismul sexual al ciorapului îmbinat cu moliciunea spumei poliuretanice imprimă proiectului un inevitabil substrat erotic. Dar eu tratez acest conţinut în mod ludic, încercând să speculez accidentalul sau să provoc situații ironice și chiar grotești prin împletirea picioarelor sau membrelor tensionate, prin contorsionarea sau întinderea acestora. În ciuda atractivității lor intrinsece, formele feminine pot deveni astfel respingătoare sau dezgustătoare prin expansiunea necontrolată a spumei, putând duce până la anomalii formale, sub efectul gravitației și al reacțiilor fizice sau chimice.