Sabina Dragomir

Sabina Dragomir

Intimacy. Beyond Appearance

Proiectul de faţă, Intimacy. Beyond appearance, constituie o provocare complexă în căutarea şi dobândirea unui stil propriu de exprimare a emoţiilor, printr-o abordare artistică personală cu ajutorul căreia să reuşesc să ajung la modalitatea unică de a arăta specificitatea personalităţii mele, ca un răspuns la subiectul sau tema abordată.

În lucrarile, ce compun proiectul Intimacy. Beyond appearance, apare o încercare de a confrunta, cu ajutorul limbajului pictural, relaţia dintre trup şi suflet. Îmi doresc să expun o idee clară, faptul că nu trebuie să căutăm să fim unici, ci să descoperim şi să păstrăm lumea proprie în care ne desfăşurăm activitatea, unde suntem sinceri, liberi, dezveliţi de constrângerile lumii exterioare. Fiecare dintre noi va descoperi faptul că sufletul nostru poartă transparenţe ce lasă căi deschise de absorbire şi dăruire continuă, placenta ce înconjoară un suflet creator.

Acest proiect îşi doreşte să creeze o atmosferă în care oamenii se pot regasi, descoperi. Operele ce fac parte din aceastî serie reuşesc să exprime un colţ de uitare, un moment al nepăsării, al redescoperirii sinelui, căutarea şi desluşirea dorinţei de escapadă a sufletului din formă, meditaşie şi autocunoaştere.

Aleg această manieră de a mă exprima ca şi artist plastic deoarece cred în faptul că sentimentele mele se pot regăsi în fiecare individ în paste, desigur, sub o altă formă. Ca şi locuitori ai acestei „lumi” suntem făcuţi din aceleaşi elemente primordiale, cu ajutorul cărora creăm dorinţe, secrete, vise. Doresc să ofer publicului acel ecran sau oglindă care să le dea curajul de a se regăsi, de a fi liberi să îşi exprime gândurile, dorinţele, sau din contră, respingerea, negarea sau chiar revolta.