Regulament

REGULAMENT

Cine organizează ?

Universitatea de Artă şi Design Cluj Napoca, Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale, Proiecte Culturale şi Comunitare, Galeria Casa Matei și ASUAD.

Cine participă?


În competiţie se pot înscrie studenţi şi masteranzi ai UAD pe baza unui proiect expoziţional individual (se poate participa o singură dată pe ciclu de studii licență / master).

Cum se participă?


Studenţii / masteranzii UAD pot participa la competiţie prin depunerea unui dosar de înscriere la Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale şi Proiecte Culturale (sediul central al UAD, Piaţa Unirii nr. 31, et. I), în perioada 15 februarie – 15 martie 2016.

Dosarul de înscriere trebuie să conţină: 

• Fotografii ale lucrărilor de expus (print, format A4) sau simulări ale proiectului expoziţional (pentru instalaţii)
• Descrierea proiectului expozițional (print, minim 1 pagină):
titlu, concept expoziţional, descriere lucrări, punerea în scenă a proiectului, etc.
• CD cu: CV, fotografiile lucrărilor, descrierea proiectului expoziţional.
Înscrierea se poate face şi online prin trimiterea materialelor de pe CD pe adresa public@uad.roCare este calendarul competiţiei? 

15 februarie – 15 martie 2016 (în ultima zi, până la ora 16.00) – Depunerea dosarelor / înscrierea online
18 martie 2016 – Selecţia dosarelor de către comisia de specialitate. 
18 martie 2016 - Anunţarea participanţilor şi a calendarului Expo Maraton.
5 – 31 mai 2016 – Desfăşurarea competiţiei: săptămânal, câte două expoziţii se vor afla în competiţie, faţă în faţă, în cele două săli ale Galeriei Casa Matei.
2 iunie 2016 – Festivitatea de Premiere a câștigătorilor „Expo Maraton 2016”.

Ce se câştigă?

Marele Premiu al Publicului și Premiul Juriului
Vizite de documentare de 5 zile la Londra şi la Bienala Internaţională de Artă Contemporană de la Liverpool. - transport, cazare şi biletul de intrare.

Premii speciale oferite de partenerii evenimentului

Institutul Cultural Francez Cluj, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Institutul Polonez din București,
Galeria PLAN B, Galeria Quadro, Galeria Șoimii Patriei, Bazis Contemporary Art Platform,
Lateral ArtSpace, AFCN,  Delissima

.
Premii speciale oferite de sponsorul evenimentului: Rembrandt Art Center

Cum se câştigă?

Câştigătorii competiţiei vor fi desemnaţi prin VOT PUBLIC. Juriul competiției va acorda Premiul Juriului. Premiile speciale vor fi acordate de partenerii evenimentului.

Modalitate de vot

La intrarea în galerie, fiecărui vizitator i se va înmâna un buletin de vot prin care îşi poate exprima opţiunea. Buletinele de vot se vor depune într-o urnă special amenajată pentru eveniment. Urnele vor fi active timp de o oră, iar apoi vor fi sigilate şi păstrate până în data de 2 iunie 2016 când va începe numararea voturilor. Câştigătorii vor fi anunţati în data de 2 iunie 2016 în cadrul Festivităţii de premiere.

REGULAMENT PREMIERE COMPETIŢIE EXPO MARATON 2014

A. Termeni tehnici

Punctaj: reprezintă numărul însumat de puncte obţinute la toate categoriile de vot, de la toţi votanţii respectivului candidat

Categorii de vot:

Calitatea conceptului
Calitatea lucrărilor
Aspectul expoziţiei 

Medie: reprezintă nota obţinută din împărţirea punctajului la numărul de voturi. 
Medie totală / generală
Medie pe categorie

Clasament: ordinea în care sunt plasaţi expozanţii potrivit rezultatelor obţinute în baza voturilor publicului reflectate în media totală sau media pe categorie.

B. Regulă generală

Premiile publicului, premiul juriului, premiile pe categorii și premiile oferite de sponsorul Rembrandt Graphic Centre nu se cumulează! Un candidat poate să obţină un singur premiu dintre cele menţionate mai sus! Astfel, pe baza mediilor obţinute vor fi declaraţi câştigători expozanţii plasaţi primii în clasament care nu au mai obţinut un alt premiu.

Partenerii Expo Maraton 2014 au libertatea de a-și selecta expoziția preferată: Institutul Cultural Francez Cluj, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Institutul Polonez din București, Galeria PLAN B, IAGA International Art Gallery Angels, Galeria Șoimii Patriei, Bazis Contemporary Art Platform, Lateral Art Space, Galeria Quadro,

C. Modalitatea de desemnare a câştigătorilor

Premiile publicului în cadrul competiţiei Expo Maraton 2015 constă în două vizite de documentare la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Veneția, Italia şi se acordă pe baza voturilor publicului în funcție de punctaj și de media totală. Se alocă astfel un premiu pentru candidatul care obţine cel mai mare punctaj și un premiu pentru candidatul care obține media totală cea mai mare.

Premiul Juriului competiţiei Expo Maraton 2015 constă într-o vizită de documentare la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Veneția, Italia şi se acordă pe baza selecţiei realizate de membrii juriului.

Premiile pe categorii (în valoare de 1700 Ron) sunt obţinute de candidaţii care deţin media cea mai mare pe categoria respectivă (şi care nu au mai primit nici unul dintre premiile menţionate mai sus.
Premiile Rembrandt Graphic Centre (produse în valoare de 300 Ron) sunt obţinute de următorii candidaţi plasaţi în clasamentul general pe media totală şi care nu au mai primit nici unul dintre premiile menţionate mai sus.

Premiile partenerilor (Institutul Cultural Francez Cluj, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Institutul Polonez din București, Galeria PLAN B, Galeria Quadro, Galeria Șoimii Patriei, Bazis Contemporary Art Platform, Lateral ArtSpace, AFCN, Delissima) sunt selectate direct de către reprezentanţii acestor instituţii pe baza calităţii expoziţiilor